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Auteur Sujet: Pour les plus gourmands  (Lu 1766 fois)

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"Affirmons notre fierté d'être Français (et je rajouterais Iraniens), car on ne bâtit rien sur l'auto-dénigrement"

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Re : Pour les plus gourmands
« Réponse #1 le: novembre 10, 2012, 09:09:28 pm »
Génial, j'adore! :love:
Le visage, c'est notre identité. Autrement dit: faisons face!

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Re : Pour les plus gourmands
« Réponse #2 le: avril 10, 2016, 01:14:42 pm »
Ouah! Impressionnant!!
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Re : Pour les plus gourmands
« Réponse #3 le: mai 24, 2016, 06:16:17 pm »
Tahdig with potato and sunflower seeds!




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Re : Pour les plus gourmands
« Réponse #4 le: mai 24, 2016, 09:49:46 pm »
Quelle bonne idée les graines de tournesol! En revanche, ça m'a l'air bien gras....
Le visage, c'est notre identité. Autrement dit: faisons face!

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Re : Pour les plus gourmands
« Réponse #5 le: juin 05, 2016, 10:02:33 pm »
Persian Burger







Ingredients (serves 6 burgers)

2 lb ground beef (85% lean)
2 medium onions
3 tomatoes
1/2 cup fresh parsley, packed
1 small shallot, fine diced
1 16oz tub Lebni
Sabzi, Persian herbs
Sumac
6 hamburger buns
Salt & Pepper

Cut one of the onions in half. Reserve one half and grade the other half along with the other onion in a mixing bowl. Season with salt and pepper.  Add ground beef and mix well until all well incorporated. Cover bowl and place in the fridge for at least one hour.

Mix fine diced shallots with Lebni to make Mast-o-musir. Place back into the Lebni container or another container and refrigerate. The more the Mast-o-musir rests the better it tastes.

Dice the remaining half onion. Rough chop parsley and mix with onion.

Divide ground beef mixture into 6 patties. They should each weight between 7 and 8 ounces.  Place on a hot grill and cook for five minute or so. Then carefully flip and cook for another 3 minutes or so, or until cooked to your liking.

To learn how to make and cook a perfect burger please check the post How to Make & Grill (or Pan Fry) a Perfect Burger

Spread mast-o-musir on both the bottom and top bun.  Place beef patty on top of the bottom bun, sprinkle with a nice amount of sumac.  Add some of the onion and parsley mixture and 2 slices of tomatoes. Sprinkle the top of the tomatoes with a bit more sumac. Top with a generous handful of Persian herbs. Place the top bun on top and serve!



http://www.mypersiankitchen.com/persian-burger/
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Re : Pour les plus gourmands
« Réponse #6 le: décembre 12, 2016, 07:29:05 pm »
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Re : Pour les plus gourmands
« Réponse #7 le: avril 06, 2017, 11:51:28 am »
Bon appétit  :smiley:


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Re : Pour les plus gourmands
« Réponse #8 le: juillet 28, 2017, 09:53:10 am »
rahat all holghum


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Re : Pour les plus gourmands
« Réponse #9 le: août 28, 2017, 08:13:30 am »
Iranian Dolmeh



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Re : Pour les plus gourmands
« Réponse #10 le: septembre 10, 2017, 12:40:27 am »

conaissez-vous la recette du rahat all holghum? Où peux-je la trouver? C'est pour quelqu'un qui va surement l'adorer!! :iran: :iran:
Surtout, soyez toujours capables de ressentir au plus profond de votre coeur n'importe quelle injustice commise contre n'importe qui, où que ce soit dans le monde. C'est la plus belle qualité d'un révolutionnaire." CHE GUEVARA
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Re : Re : Pour les plus gourmands
« Réponse #11 le: septembre 29, 2017, 12:48:21 pm »
conaissez-vous la recette du rahat all holghum? Où peux-je la trouver? C'est pour quelqu'un qui va surement l'adorer!! :iran: :iran:

c'est du loukoum mais dans ce post de Pari c'est trop la classe  :iran: :mdr: :mdr: :mdr:
https://fr.wikipedia.org/wiki/Loukoum

amidon + sucre + eau de rose + eau + acide citrique alimentaire + (coco rapé, noix, pistaches, ... selon)
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